Koulukiusaaminen

Koulukiusaaminen voi olla esim. aggressivista käytöstä tai toistuvaa, systemaattista toisen poissulkemista. Oppilasta nimitellään tai hänestä kerrotaan epäasiallisia vitsejä. Kiusaamisen takia oppilaan poissaolot lisääntyvät.

Kiusaamiseen pitää puuttua. Suositeltavia toimenpiteitä ovat mm. seuraavat: – Taustakeskustelu kiusatun kanssa: kiusaamiseen liittyvien yksityiskohtien kirjaaminen. – Kiusaajien puhuttelu: osoitetaan, että kiusaamiseen suhtaudutaan vakavasti. – Kiusatun tukeminen: kiusatulle kerrotaan keskustelujen sisällöstä ja tarjotaan tarvittavaa tukea. – Tilanteen seuranta ja vanhempien informoiminen.

Lisää:  www.vanhempainnetti.fi  (Mannerheimin lastensuojeluliiton ylläpitämä sivusto)