Lukukausimaksut / lukuvuosimaksut

Koulujen toiminnan taloudellinen perusta on Suomesta saatava valtionavustus. Tämän lisäksi koulut perivät lukukausi- tai lukuvuosimaksuja.

Suomi-koulun johtokunnan kannattaa selvittää, liittyykö oman äidinkielen opetus paikallisen koulun kieliohjelmaan ja löytyykö tästä perusteita taloudelliselle avustukselle.

Yleisesti lukukausimaksuissa myönnetään saman perheen lapsille sisaralennus. Koska Suomi-Seuran laskentaperusteet ottavat huomioon ainakin toistaiseksi oppilasmäärän/luokka ja opettajien määrän, lukukausimaksujen suuruudella ei sinänä ole vaikutusta valtionavustuksen määrään. Lukukausimaksut eivät vaikuta toiminta-avustuslaskelmiin. (Maarit Hyvärinen, 2010) Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, joten kannattaa olla yhteydessä Suomi-Seuraan, jos on epäselvyyksiä.

Frankfurtin suomalainen kouluyhdistys:

Jäsenmaksu/ lukukausi on € 50,- per yksilapsinen perhe tai € 75,- per 2- tai useampilapsinen perhe. Verotuksellisesti on tärkeää, että meillä ei ole lukukausimaksua, vaan jäsenmaksu, jonka maksettuaan saa osallistua yhdistyksen tarjoamaan toimintaan. Näin voimme kirjoittaa jäsenperheille ”Spendenquittungin”, jonka jokainen voi laittaa vähennykseksi omaan verotukseensa. (2010)