logo
OPS-suositus

Oppimateriaali

Oppikirjojen lisäksi käytettävää opetusmateriaalia koulut hankkivat taloudellisen tilanteensa mukaan. Joissakin maissa paikallinen koululaitos avustaa/antaa ilmaiseksi esim. paperia, kyniä, kansioita tms. oman äidinkielen opetuksen ryhmille. Koulun kannattaa selvittää asia.

Jos Suomi-koulun opetus kuuluu paikallisen koululaitoksen oman äidinkielen opetuksen tarjontaan, opettajat saavat kenties opettajakortin, jolla saa alennusta esim. paperi- tai kirjakaupoista tai pääsee halvemmalla museoihin, näyttelyihin tai eläintarhaan.

Koulun oppikirjoista ja -materiaaleista on parasta pitää listaa, jotta esim. opettajavaihdoksen yhteydessä kaikki koulun materiaali palautuu koululle uuden opettajan käyttöön. On selvää, että opettaja valmistellessaan tuntejaan säilyttää oman ikäryhmänsä materiaaleja kotonaan. Jos kirjoihin tai materiaaleihin laitetaan koulun leimatarra tms., ei tule epäselvyyksiä, kenelle materiaali kuuluu.

Muuta oppimateriaaleista:

  • Tietoa uusista oppimateriaaleista saa parhaiten joko maakohtaisissa tai Opetushallituksen järjestämissä koulutustilaisuuksissa. (Ks. myös OPH:n kommentoitu luettelo)
  • Tietoa omatekoisen ja muualta (mm. netistä) lainatun oppimateriaalin käyttöön liittyvistä copyright-asioista saa erinomaiselta www.kopiraitti.fi-sivustolta.

Takaisin hakemistoon

Liity jäseneksemme
Järjestöön voivat liittyä kaikki maailmalla toimivat Suomi-koulut.
LIITY