Perehdyttäminen

Kun opettaja lopettaa tehtävässään, ei riitä, että hän tuo kassillisen koulun materiaaleja uudelle opettajalle tai koulun kaappiin odottamaan uutta lukuvuotta. Jotta opetus muodostaa opettajavaihdoksista huolimatta jatkumon, eroavan opettajan tulisi antaa uudelle opettajalle tietoa ryhmänsä oppilaiden vahvuuksista ja lisäharjoituksen tai erityisavun tarpeesta. Uusi opettaja tarvitsee tietoa myös siitä, mitä edellisen lukuvuoden aikana on käyty läpi ja mitä oppikirjoja on käytetty. Jos oppilaille on annettu arvosanoja, nämäkin tiedot annetaan uudelle opettajalle.

Jos koulussa on pedagoginen johtaja / johtajaopettaja, hän perehdyttää opettajan uuteen työhön. Ryhmää koskevat tiedot antaa kuitenkin lähtevä opettaja.