logo
OPS-suositus

Rekrytointi

Rekrytointi on opettajien ja muun henkilökunnnan etsimistä, löytämistä ja palkkaamista. Opettajien paikoista kannattaa ilmoittaa paikallisten suomalaisjärjestöjen julkaisuissa sekä omilla ja mahdollisimman monien muiden järjestöjen nettisivuilla. Omissa tiedotteissa / uutiskirjeissä pitää myös ilmoittaa, koska joku omasta porukasta, esim. joku äideistä, saattaa innostua tehtävästä.

Opettajien rekrytointi on lähinnä puheenjohtajan ja pääopettajan vastuulla. Muun henkilökunnan (kirjastonhoitajan, kahvila-, kioski- ym. toiminnasta vastaavien vapaaehtoisten) rekrytoimisesta vastaa johtokunta / vanhempainneuvosto, usein käytännössä puheenjohtaja.

Ihannetapauksessa pyydetään / saadaan kirjalliset hakemukset ja kutsutaan parhaat hakijat haastatteluun. Usein he käyvät tutustumassa Suomi-koulun ryhmien opetukseen. Näin työtehtävän vaativuus sekakoosteisessa ryhmässä selviää helpoiten. Useimmiten valinnanvaraa ei ole runsaasti, vaan käytännössä otetaan se, joka on halukas tekemään vaativaa työtä lähes olemattomalla korvauksella.

Ks. Rikostausta (opettajan taustan selvittäminen)

Takaisin hakemistoon

Liity jäseneksemme
Järjestöön voivat liittyä kaikki maailmalla toimivat Suomi-koulut.
LIITY