logo
OPS-suositus

Sosiaaliturvamaksut

Työnantajan sosiaaliturvamaksu on lakisääteinen maksu, jonka työnantaja suorittaa maksamiensa palkkojen mukaan valtiolle sosiaaliturvaa varten (näin on mm. Suomessa).

Kun Suomi-koulun opettajille maksetaan opetustyöstä palkkaa, koulu saattaa joutua maksamaan myös sosiaaliturvamaksua ja vähentämään palkasta veroja. Useimmiten näin ei kuitenkaan tapahdu, koska summat ovat niin pieniä.

Kannattaa selvittää paikallisten viranomaisten kanssa, mitä maan laki edellyttää. Päätös tai ohje pitää pyytää kirjallisena ja arkistoida hyvin, jotta myös uudet koulun toimintaan mukaan tulevat ihmiset saavat oikeaa tietoa. Useimmiten tiedot ja toimintaohjeet saa suoraan Internetistä.

Usein on hyvä käyttää ensin hyväksi oman maan (suuremman) suomalaisjärjestön tai kattojärjestön asiantuntemusta. Silloin asia voidaan ratkaista ko. maan kaikkien Suomi-koulujen osalta.

Saksassa opettajille ei makseta sotu-maksuja, ja verotuksesta jokainen huolehtii itse ilmoittamalla tulonsa veroviranomaiselle, jos ylittää Saksan verokynnyksen.

Ks. myös  Eläkemaksut ja Verotus

Takaisin hakemistoon

Liity jäseneksemme
Järjestöön voivat liittyä kaikki maailmalla toimivat Suomi-koulut.
LIITY