logo
OPS-suositus

Suomi-koulujen tuki ry

Suomi-koulujen tuki ry on maailmalla toimivien Suomi-koulujen yhdysside. Se on Suomessa rekisteröity yhdistys, jonka perustajajäseniä ovat Kansanvalistusseura, Kesälukioseura ry, Suomi-Seura ry ja Äidinkielen opettajain liitto ry. Yhdistys toimii Äidinkielen opettajain liiton sisarjärjestönä.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen ulkomailla toimiva Suomi-koulu. Jäsenyys on ilmainen. Jäsenkoulun kaikki opettajat ovat siten automaattisesti Tuki ry:n jäseniä ja voivat olla mukana yhdistyksen toiminnassa.

Suomi-koulujen tuki ry koordinoi Suomi-koulujen opetustyötä ja toimii tiedonvälittäjänä mm. seuraavasti: se

– informoi kouluja ajankohtaisesta opetusmateriaalista, edistää sen saatavuutta ja ideoi uutta materiaalia yhdessä Suomi-koulujen kanssa

– ylläpitää Suomi-koulujen toimintaan liittyvissä asioissa yhteyksiä valtionhallintoon ja kouluja lähellä oleviin yhteisöihin Suomessa

– toimii yhtenä asiantuntijana, kun käsitellään Suomi-koulujen tarpeisiin ja kehittämiseen liittyviä asioita

Tietoa yhdistyksestä ja sen toiminnasta löytyy osoitteesta www.suomikoulut.fi.

Koska suurin osa yhdistyksen tiedotuksesta lähetetään sähköpostitse, on tärkeää, että jäsenkoulun puheenjohtaja/vanhempainneuvoston puheenjohtaja ilmoittaa oman koulunsa opettajat joka lukuvuoden alussa yhdistyksen sihteerille (Annen sähköpostiosoite tähän). Opettajien ja koulun puheenjohtajan yhteystietojen päivittäminen on oleellisen tärkeää tiedon jakamiseksi. Yhdistyksen opettajille suunnatuille jäsensivuille voi rekisteröityä vain Suomi-koulun opettaja, jonka sähköpostiosoite on yhdistyksen jäsenluettelossa.

Tuki ry:n nettisivuilla www.suomikoulut.fi on myös tietoa oppilaiden perheille. Siksi tästäkin on muistettava kertoa uusille perheille. Linkitä www.suomikoulut.fi oman koulun sivustolle!

Takaisin hakemistoon

Liity jäseneksemme
Järjestöön voivat liittyä kaikki maailmalla toimivat Suomi-koulut.
LIITY