Tapaturmavakuutus

Suomi-koulun kannattaa selvittää, tarvitseeko oppilas Suomi-koulun tuntien ajalle erillistä tapaturmavakuutusta vai sisältyykö paikallisen koulun oppilailleen ottamiin vakuutuksiin vapaa-ajalla tapahtuvat tapaturmat koulussa tai koulumatkalla.

Oppilaan oma tapaturmavakuutus voi olla tärkeä esim. jos oppilas tulee Suomi-kouluun toisesta maasta rajan takaa kuten esim. Sveitsissä.

Tapaturmien varalta opettajan kannattaa pitää kännykkälistaa henkilöistä, jotka yleensä tuovat oppilaan kouluun. Koulun oma apteekki sisältää ensiapuvälineet pieniin haavereihin, joita voi sattua vaikkapa saksien käyttöä harjoitteleville lapsille.

Jos opetusta annetaan paikallisen koulun tiloissa, kannattaa kysyä, onko koululla kirjallisia ohjeita tulipalon tms. varalta. Näin opettajat voivat yhdessä sopia, miten näitä ohjeita toteutetaan Suomi-koulun opetuksen aikana.

– Winterthurin Suomi-koulu: kriisitoimintaohjeet

Ks. myös Vastuuvakuutus ja Vakuutukset