Vastuuvakuutus

Oppituntien aikana opettaja on vastuussa oppilaiden turvallisuudesta. Näin on myös, jos opettaja tekee luokkansa kanssa retken tai ekskursion. Opettaja voi jakaa rajoitetusti tehtäviään, mutta ei vastuutaan. Vaikka opetustilanteessa olisi mukana avustavia äitejä, opettajan kokonaisvastuu säilyy, vaikka esimerkiksi valvontatehtäviä olisi jaettu muillekin.

Opettajan vastuuvakuutus kattaa oppituntien aikana tai koulun retkellä sattuneet vahingot, jos opettaja ei ole valvonut ryhmäänsä tarvittavalla valppaudella. Esim. Winterthurin Suomi-koulu maksaa vakuutuksen opettajilleen, eikä opettajien nimiä edes tarvitse ilmoittaa opettajavaihdosten yhteydessä.

Opettajan vastuuvakuutus ei korvaa tahallisesti tai törkeästä varomattomuudesta aiheutettuja vahinkoja.

Ks. myös Tapaturmavakuutus  ja  Vakuutukset