logo
OPS-suositus

Virallinen asema

Joissakin maissa tai osavaltioissa Suomi-koululla voi olla virallinen asema vierasta äidinkieltä opettavana kouluna. Näin on esim. Sveitsissä:

Sveitsi:

Virallisen aseman voi saada esim. Zürichin kantonissa anomalla sitä kantonin opetushallitukselta. Perusteellisen selvityksen jälkeen virallisen aseman saanut oman äidinkielen opetuksen järjestäjä (Suomi-koulu) saa edustuksen monikultuurisessa pedagogisessa komissiossa sekä koordinointiryhmässä. Virallinen asema tuo mukanaan etuja kuten ilmaisen tiedotuksen Suomi-kouluista kaikkiin kantonin kouluihin ja koululautakunnille, ilmaiset opetustilat sekä mahdollisuuden antaa arvosana suomen kielessä oppilaiden Zürichin kantonin koulutodistukseen.

Suomi-koulu voi tiedustella asiaa joko toimintamaan opetushallitukselta tai osavaltion opetushallitukselta. Yleensä näissä on monikulttuurisen / interkultuurisen opetuksen osasto, johon oman äidinkielen opetus kuuluu. Virallisen aseman tuomista eduista ja velvoitteista voidaan keskustella ensin koulun johtokunnassa ja tehdä tämän jälkeen anomuspäätös.

Takaisin hakemistoon

Liity jäseneksemme
Järjestöön voivat liittyä kaikki maailmalla toimivat Suomi-koulut.
LIITY