logo
OPS-suositus

Vuokrasopimus

Jos Suomi-koululla ei ole ilmaisia opetustiloja paikallisen koulun tiloissa, opetusta annetaan yleisimmin kirkon tai kunnan erilaisissa kokoontumistiloissa. Tällöin koulu joutuu maksamaan tiloista vuokraa. Vuokrien suuruuteen vaikuttaa koulun toimipaikka ja maan elinkustannusten taso. Suurkaupungeissa vuokrat ovat yleensä huomattavasti korkeammat kuin pienillä paikkakunnilla.

Suomi-koulun kannattaa pyytää kirjallinen vuokrasopimus, jossa sovitaan yksittäisten tilojen vuokrat, niiden käyttöaika, kaappitilat materiaaleja tai kirjastoa varten, mahdollinen siivoaminen tuntien jälkeen, teknisten laitteiden käyttöoikeus ja vuokrasopimuksen irtisanomisaika.

Suomi-koulun kannattaa muistaa mainita, että koska koulu on voittoa tavoittelematon yhdistys, sillä voi olla oikeus alennettuun vuokraan. Jos samalla paikkakunnalla toimii Suomi-koulua vastaava oman äidinkielen ryhmä ilmaisissa tiloissa, voi yrittää vedota vuokranantajiin ja saada samat edut. Kannattaa aina selvittää, onko paikkakunnalla Suomi-kouluja vastaavia oman äidinkielen kouluja (esim. Ruotsi-kouluja, Norja-kouluja tms.), joiden kanssa voisi ajatella yhteisten tilojen vuokraamista (esim. Rodoksen Suomi-koulu).

Takaisin hakemistoon

Liity jäseneksemme
Järjestöön voivat liittyä kaikki maailmalla toimivat Suomi-koulut.
LIITY