logo
OPS-suositus

Vuosikokous

Kouluyhdistyksen vuosikokous pidetään sääntöjen mukaan. Kokouskutsu sisältää asialistan. Vuosikokouksen lisäksi voidaan kutsua koolle ylimääräinen kokous, jos koulun toiminta sitä vaatii. Toimintavuosi aloitetaan vuosikokouksesta ja päätetään siihen.

Toimintavuosi voi olla kalenterivuosi (tammikuun 1. päivästä joulukuun viimeiseen) tai lukuvuosi esim. elokuun 1. päivästä seuraavan vuoden heinäkuun viimeiseen päivään).

Yhdistyksen säännöissä on määrätty, mitkä asiat käsitellään vuosikokouksessa ja kuinka vuosikokous kutsutaan koolle. Yleensä valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, ääntenlaskijat ja pöytäkirjantarkastastajat.

Puheenjohtaja laatii vuosikokoukselle toimintakertomuksen. Se liitetään myös Suomi-Seuralle lähetettävään avustushakemukseen.

Vuosikokous valitsee myös tilintarkastajat, jotka seuraavat toimintaa ja tarkastavat koulun taloudenpidon. Tilintarkastajat jättävät vuosikokoukselle oman lausuntonsa. Vuosikokous hyväksyy laaditun toimintakertomuksen ja tilintarkastajien lausunnon ja antaa johtokunnalle tili- ja vastuuvapauden kuluneen toimintavuoden toiminnasta.

Vuosikokouksen lisäksi voidaan pitää ylimääräisiä kokouksia esim. sääntömuutoksista tai koulun toiminnan lakkauttaumisesta, jos ei voida/haluta odottaa seuraavaan vuosikokoukseen.

Ks. Säännöt

Takaisin hakemistoon

Liity jäseneksemme
Järjestöön voivat liittyä kaikki maailmalla toimivat Suomi-koulut.
LIITY