Tekstin ymmärtäminen

Tehtävä 15: Täydennystehtävät

Alla on kaksi sisällöltään samanlaista tekstiä. Täydennä jälkimmäisen tekstin aukot sopivilla sanoilla ensimmäisen tekstin perusteella (yksi sana / aukko). Jos vastauksesi sisältää ääkkösiä, voit käyttää tarvittaessa niiden syöttämiseen tehtävän alla olevia ä- ja ö-painikkeita. Kun olet valmis, paina lopuksi Tarkista.
Teksti 1

Parikkalassa Koitsanlahdella sijaitsevasta patsaspuistosta on tullut kuuluisa: pari vuotta sitten se valittiin vuoden kotimaiseksi matkailukohteeksi. Puistossa käy joka kesä jopa kymmeniätuhansia vieraita.


Satojen, lähinnä ihmisiä kuvaavien hahmojen puiston on luonut kansantaiteilija Veijo Rönkkönen. Rönkkönen on rakentanut taideteosten ja istutuksien täyttämän puiston omilla rahoillaan ja vapaa-ajallaan.


Vuonna 1944 syntyneen Rönkkösen ehkä tunnetuin työ on paria sataa joogaajaa kuvaava veistosryhmä. Kuva ryhmästä on päätynyt jopa rock-levyn kanteen.


Rönkkönen ei peri pääsymaksua vierailijoilta, vain kuittaus vieraskirjaan riittää.Teksti 2

Parikkalan Koitsanlahdella käy joka kesä jopa kymmeniätuhansia vieraita. Siellä oleva patsaspuisto on tullut , koska se palkittiin vuoden parhaana matkailukohteena.


Puisto on kansantaiteilija Veijo oma luomus, ja siellä on satoja hahmoja, joiden esikuvana on . Rönkkönen on rakentanut puiston omilla rahoillaan ja vapaa-ajallaan. Siellä on runsaasti taideteoksia ja .


Rönkkösen ehkä kaikkein työ on veistosryhmä, jossa on parisataa joogaajaa. ryhmästä on käytetty jopa rock-levyn kannessa.


Vierailijat pääsevät Rönkkösen ilmaiseksi. Nimen kirjoittaminen vieraskirjaan riittää maksuksi.


Lähde: Yle Uutiset 15.1.2009