logo
OPS-suositus

Tiina Nopola, Siiri ja lumimies

 

   Vilja, 6 v. Silicon Valleyn Suomi-koulu

 

   Erika, 7 v. Silicon Valleyn Suomi-koulu

 

  Isabelle, 11 v., Braunschweigin Suomi-koulusta

 

  Minä pidin kirjasta koska se kertoi lumimiehestä ja lumimiehet on semmoisia hirviöitä. Se Siiri sai joululahjaksi sukset ja lähti etsimään lumimiestä, mutta ei löytänyt sitä. Siiri luuli että pikku-Otto on lumimies ja pikku-Otto luuli että Siiri on lumimies.

Minä tykkäsin niistä kuvista kirjassa ja olisi kiva lukea se lumimies kirja missä on ihan oikea lumimies hirviö.

Oliver Wild 3.5 v., St Albansin Suomi-koulu

Oliverin äidin kommentti:

Kieli ei ollut kovin vaikeaa, jotta ymmärtäminen oli helpompaa kuin ensin luulin. Oliver oli kuitenkin pitkään sitä mieltä että kirja loppui hirvipiknikkiin eikä meinattu millään päästä siitä eteenpäin! Kuvitus tosi kiva ja mielenkiintoinen.

 

  Tykkäsi. Pyysi, että luetaan uudelleen ja luimme ehkä 3 kertaa. Piti kuvista ja vaikutti ymmärtävän mitä tapahtuu. Vastasi kysymyksiin, vaikkakin englanniksi. Puhui lumimiehestä vielä jälkeenpäinkin pariin päivään. Keskusteltiin siitä kuinka ikävä olisi eksyä eli kirjassa oli opettavakin puoli.   

Poika 3.5 v., St Albansin Suomi-koulu

Äidin kommentti:

Pidin myös kirjasta vaikka poika taisi tykätä enemmän, mikä on tärkeää. Sanavarasto oli monipuolinen, mutta ei liian!

 

   3-vuotias tyttäreni piti kirjan kuvista, varsinkin kuvasta, jossa lumimies (Pikku-Otto) ilmestyy mäen takaa ja pelästyttää Siirin. 

Suomi on tyttäreni kakkoskieli ja kirjan teksti oli hänelle liian pitkä. Hän kyllästyi melkein aina sivun puolivälissä ja halusi kääntää sivuja eteenpäin. Luimme lopuksi kirjaa niin että luin joka suvulta vain muutaman lauseen. Tarinaa hän ei oikein osannut seurata, mutta katsoimme yhdessä hauskat kuvat ja puhuimme niistä – esimerkiksi Siirin ja Oton eväistä, kuka söi mitäkin, oliko Pikku-Oton päällä lunta jne.

Kirja sopisi mielestäni paremmin hieman vanhemmille lapsille.

Tässä Aidan piirrokset: Siiri hiihtämässä;  Kuva linnusta, joka oli lumessa; Kuva ketusta

Maija-ope, St Albansin Suomi-koulu

 

  Minä luin kirjan Siiri ja lumimies. Tämän kirjan kirjailija on Tiina Nopola. Tässä kirjassa Siiri on saanut uudet sukset.

Siiri on lähtemässä hiihtämään pikku Oton kanssa mutta pikku-, keski- ja iso-Otto haluavat mennä pulkkamäkeen. Otot lupaavat tulla hiihtämään pulkkamäen jälkeen. Siiri odottaa pitkään mutta Otot eivät tule. Lopulta Siiri keksii lumimiehen. Siiri kertoo että on nähnyt lumimiehen jalanjäljet metsässä. Hän kehottaa Ottoja tulemaan mukaan katsomaan jälkiä, mutta Otot eivät usko. Siiri lähtee itse tarpomaan suksilla metsään ja tekee isoja jalanjälkiä lumeen ja lopulta eksyy. Pikku-Otto huolestuu ja lähtee Siirin perään. Lopulta pikku-Otto löytää Siirin ja he lähtevät kotiin.

Minun mielestä tämä kirja on hyvä 3-9-vuotiaille. Minä itse tykkään enemmän seikkailu/fantasiakirjoista. Mutta tämä kirja on ihan okei.

Aino, 11 v, Berliinin suomalainen kielikoulu

 

  Minä tykkäsin Siiri ja Lumimies kirjasta koska se oli hassu. Sen kuvat olivat hauskat. Siiri näytti tosi hassulta kun hän huusi lumimies. Se oli helppo lukea ja ymmärtää.

Erika (melkein 8v.), Silicon Valleyn Suomi-koulu

 

   Siiri haluaa mennä hiihtämään, mutta Otot haluavat laskea pullkamäkeaä.  Siiri hiihti yksin latua metsään.  Siiri teki lumimiehen jalanjälkiä lumeen niin että Otot löytäisivat ne, mutta Siiri eksyi. Pikku-Otto meni metsään etsimään Siiriä.  Pikku-Otolla oli mukanaan eväita, mutta hän söi suklaalevyn melkein kokonaan.  Kun Pikku-Otto löysi Siirin, hän antoi Siirille eväitä.  Pikku-Otto  antoi myös metsän eläimille ruokaa.  Sitten Otto vei Siirin kotiin.  Siiri oli väsynyt.  Seurravana paivänä Siiri ja kaikki Otot menivät luistelemaan. Minun mielestäni tämä oli hauska kirja. Kirjassa oli seikkailua, ja mina tykkään sellaisista kirjoista.  Minun mielestäni ei ollut kivaa, etta Otot eivät halunneet mennähiihtämään Siirin kanssa.

Sami (8v.), Silicon Valleyn Suomi-koulu

 

  Minun mielestäni kirja oli kiva. Oli hauskaa kun Siirin isä vain luki lehteä, vaikka Siiri halusi mennä hiihtämään. Isähän oli luvannut Siirille että mennään hiintämään heti kun tulee lunta. Sekin oli hauskaa kun pikku-Oton posket tulivat punaisiksi kelkkamäessä. Jännää oli kun Siiri teki lumimiehen jälkiä ja ne näyttivät ihan oikeilta. Sekin oli jännää kun Siiri näki lehdessä lumimiehen jäljet. Hassua oli kun pikku-Otto meni soittamaan Siirin ovikelloa ja pyysi karkkia evääksi. Hauskaa oli vielä se, kun Otot lopuksi luulivat että lumimies on ihan oikeasti olemassa.

Elis Keicher 6v. Frankfurtin suomalainen kouluyhdistys/Wiesbaden

 

  Minä pidin kirjasta, koska siinä oli sopivasti kaikkea, esimerkiksi huumoria, jännitystä ja eläimiä. Kaikista hauskimmalta näytti pikku-Otto lumimiehenä. Kirja sopii minun mielestäni 4-5-vuotiaille.

Aarni, 8v. Frankfurtin suomalainen kouluyhdistys/Wiesbaden

 

  Tarina oli mielestäni hauska. Hauskaa siinä oli se, kun pikku-Otto luuli Siiriä lumimieheksi. Parhaiten jäi mieleen tarinan loppu, kun Otot ja Siiri menivät luistelemaan. Siirin isä oli hassu kun luki aina vain uuden jutun lehdestä. Keski-Otto ja iso-Otto olivat vähän hölmöjä kun eivät lähteneet Siirin mukaan katsomaan jalanjälkiä. Minä olisin mennyt.

Nuutti, 5v. Frankfurtin suomalainen kouluyhdistys/Wiesbaden

iti luki tämän kirjan Nuutille.)

  

  Oliverin kommentit: “Mina pidin kirjasta, koska se kertoi lumimiehestä ja lumimiehet on semmoisia hirviöitä. Se Siiri sai joululahjaksi sukset ja lähti etsimään lumimiestä, mutta ei löytänyt sitä. Siiri luuli, että Pikku-Otto on lumimies ja Pikku-Otto luuli, että Siiri on lumimies. Mina tykkäsin niistä kuvista kirjassa ja olisi kiva lukea se lumimieskirja, missä on ihan oikea lumimieshirviö.”

Äidin kommentit: “Kieli ei ollut kovin vaikeaa, jotta ymmärtäminen oli helpompaa kuin ensin luulin. Oliver oli kuitenkin pitkään sitä mieltä, etta kirja loppui hirvipiknikkiin, eikä meinattu millään päästä siitä eteenpäin!  Kuvitus tosi kiva ja mielenkiintoinen.”

Oliver, 3.5 v., St Albansin Suomi-koulu

 

  Kirjaa oli mukava lukea. Tarina on kiva sekä hieman opettavainen, tosin “lumimies” ehkä vähän pelottava. Kirjan kuvitus on hauska. Toiveena on tutustua myös muihin sarjan kirjoihin.

Sofia 3 1/2 vuotta ja Sofian äiti, St Albansin Suomi-koulu

 

Liity jäseneksemme
Järjestöön voivat liittyä kaikki maailmalla toimivat Suomi-koulut.
LIITY